VIDEO Indy500: Ďalšia hrozivá havária, James Hinchcliffe sa podrobil operácii

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 17:44 • 2 min
VIDEO Indy500: Ďalšia hrozivá havária, James Hinchcliffe sa podrobil operácii

INDIANAPOLIS - Kanadský jazdec James Hinchcliffe bol prevezený do nemocnice na operáciu potom, čo jeho monopost narazil do steny a zakrátko vzbĺklo. Tento týždeň to bola už štvrtá dramatická nehoda na pretekoch Indianapolis 500.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný jazdec utrpel zranenia stehna, avšak jeho stav je stabilizovaný. Nehoda bola údajne výsledkom mechanického zlyhania, keďže Hinchcliffe vrazil s monopostom priamo do steny.

 


Zmena pravidiel kvôli dizajnu vozidiel

V snahe znížiť rýchlosť a zvýšiť prítlak musia monoposty počas kvalifikácie jazdiť s rovnakými nastaveniami motora a aerodynamiky ako počas pretekov. Tieto monoposty dokážu vyvinúť rýchlosť až 370 km/h. Tesne pred nehodou Hinchcliffe práve dokončil kolo v rýchlosti vyše 350 km/h.

Jeden týždeň, štyri nehody

Trojnásobný víťaz pretekov Indy500 Hélio Castroneves stratil počas tréningu kontrolu nad svojím vozidlom už v prvej zákrute, narazil do obvodového múra a následne s monopostom vzlietol do vzduchu.

 



Nasledujúci deň stratil kontrolu nad vozidlom jazdec z tímu Chevrolet Josef Newgarden rovnako v prvej zákrute, keď sa jeho vozidlo prevrátilo a bokom narazil do steny.

 

 

V nedeľu počas tréningu zase jazdec tímu CFH Racing Ed Carpenter nezvládol riadenie a vrazil s monopostom do steny a následne sa prevrátil.

 



Všetci títo jazdci vyviazli z hrozivých nehôd bez zranení. Bohužiaľ, včera Hinchcliffe už nemal toľko šťastia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies