Indonézsky sudca zažartoval: Obete si znásilnenie užívajú

NETKY.SK • 16 Január 2013, 12:58 • 2 min
Indonézsky sudca zažartoval: Obete si znásilnenie užívajú

Indonézsky sudca zažartoval Obete si znásilnenie užívajú - Krimi Muhammad Daming Sunusi svoju poznámku vyslovil v pondelok pred parlamentným výborom, ktorý viedol prijímacie pohovory na vymenovanie jedného z 23 členov najvyššieho súdu. Indonézsky sudca po

slovakia

left justify in out

imgMuhammad Daming Sunusi svoju poznámku vyslovil v pondelok pred parlamentným výborom, ktorý viedol prijímacie pohovory na vymenovanie jedného z 23 členov najvyššieho súdu.

Indonézsky sudca počas prijímacieho pohovoru, ktorý predchádzal jeho prípadnému vymenovaniu za jedného z 23 členov najvyššieho súdu, uviedol, že znásilnené ženy si možno incident sexuálne "užívajú". Ako dnes informovala agentúra AP, jeho vyhlásenie pobúrilo verejnosť.

Muhammad Daming Sunusi svoju poznámku vyslovil v pondelok pred parlamentným výborom, ktorý pohovor vedie. Na otázku, či je trest smrti primeraným postihom za znásilnenie, Sanusi odpovedal, že ak si útočník i jeho obeť "incident užijú, mali by sme si udelenie trestu smrti dobre rozmyslieť." 

Členovia výboru sa na Sunusiho vyjadrení údajne zasmiali. Ten sa neskôr za svoj výrok ospravedlnil s tým, že jeho slová boli myslené iba ako žart, ktorým sa pokúsil "zmierniť napätie" na pohovore. 

Najmenej dve politické strany však následne oznámili, že Sunusiho nomináciu teraz zamietnu. Proti jeho výroku protestujú aj organizácie za práva žien.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies