Indonézsky prezident nariadil prísne tresty pre páchateľov znásilnení maloletých

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 11:19 • 2 min
Indonézsky prezident nariadil prísne tresty pre páchateľov znásilnení maloletých

JAKARTA - Indonézsky prezident Joko Widodo vydal v stredu nariadenie o prísnejšom trestaní páchateľov znásilnení neplnoletých osôb - po novom im bude hroziť chemická kastrácia či dokonca trest smrti. Tento krok označil za odpoveď na vzostup sexuálneho násilia na deťoch v Indonézii.

slovakia

left justify in out

"Deklaroval som, že sexuálne útoky na deti sú výnimočným zločinom, pretože ohrozujú detské životy. Výnimočný zločin si zaslúži výnimočnú odozvu," povedal prezident, ktorého slová cituje agentúra AP.

 

Vydané nariadenie dopĺňa indonézsky Zákon o ochrane dieťaťa z roku 2002, ktorý umožňoval uložiť za pohlavný styk s neplnoletou osobou najviac 15-ročný trest odňatia slobody. Hlasy volajúce po prísnejších trestoch zosilneli po znásilnení a zavraždení tínedžerky 14 mužmi, k čomu došlo minulý mesiac na západe Indonézie.

 

Ministerka sociálnych vecí Khofifah Indar Parawansa vyhlásila, že prezidentské nariadenie okrem prísnejších trestov ráta aj s psychologickou terapiou pre obete a ich rodiny. Medzi novými opatreniami sú podľa nej chemické kastrácie pedofilov, ich sledovanie pomocou elektronických náramkov či zverejňovanie ich totožnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies