Indonézsky podnikateľ Thohir pripravený prevziať milánsky Inter

NETKY.SK • 14 November 2013, 12:35 • 2 min
Indonézsky podnikateľ Thohir pripravený prevziať milánsky Inter

RÍM - Indonézsky podnikateľ Erik Thohir pricestoval do Talianska, aby skompletizoval prevzatie futbalového klubu Inter Miláno. S odvolaním sa na talianske médiá o tom informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

"Je príjemné byť v Taliansku. Čoskoro sa stretnem s (bývalým prezidentom Massimom) Morattim. Myslím, že naše stretnutia budú teraz aktívne, pretože tu zostanem viac ako tri dni," odpovedal Thohir.

Moratti podpísal 15. októbra obchod, podľa ktorého presunul 70% klubových akcií na spoločnosť International Sports Capital. Jej vlastníkom je Thohir spoločne s ďalšími dvomi indonézskymi podnikateľmi Rosanom Roeslanim a Handym Soetedjom. Celá akvizícia bude skompletizovaná v piatok, keď výkonný výbor klubu vymenuje nového prezidenta a odsúhlasí navŕšenie kapitálu.

Thohir prezradil, že vo štvrtok plánuje navštíviť tréningový kemp  v Appiano Gentile. Súčasne sa stretol aj so starostom Milána Giulianom Pisapiaom. Nový 43-ročný majiteľ "nerazzurri" je mediálnym magnátom so záujmom o televíziu a tlačené médiá. Súčasne vlastní niekoľko športovísk vo svojej krajine, ale aj v USA, kde je navyše spolumajiteľom futbalového klubu MLS DC United a basketbalového tímu z NBA Philadelphia 76ers.

Inter Miláno založili v roku 1908, pričom Moratti kúpil klub v roku 1995. Jeho otec Angelo bol majiteľom "modro-čiernych" v rokoch 1955 až 1968. Pod Morattiho taktovkou vyhral Inter päťkrát titul v Serii A a raz triumfoval aj v Lige majstrov. Za Angelovej prezidentskej éry "nerazzurri" vyhrali dva európske primáty a päťkrát sa tešili zo zisku "scudetta".  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona