Indonézsky majiteľ Interu Miláno Thohir sa stal aj jeho prezidentom

NETKY.SK • 15 November 2013, 15:06 • 2 min
Indonézsky majiteľ Interu Miláno Thohir sa stal aj jeho prezidentom

MILÁNO - Nového majiteľa talianskeho futbalového klubu Inter Miláno Ericka Thohira súčasne zvolili v piatok za prezidenta. Na poste šéfa "nerazzurri" tak po 18 rokoch skončil Massimo Moratti. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Indonézsky podnikateľ Thohir pricestoval na Apeninský polostrov v stredu, aby skompletizoval prevzatie milánskeho klubu. "Za desať rokov si budú ľudia pamätať len desať klubov a to tých, ktoré v prestížnych súťažiach vyhrajú, dobre sa na ne pozerá a majú zdravé financovanie," povedal Thohir. "Inter musí byť a bude jedným z týchto klubov. S novým vedením klubu, s jasne definovanými cieľmi a vzájomnou spoluprácou som si istý, že Inter bude medzi elitnými desiatimi klubmi."

Moratti podpísal 15. októbra obchod, podľa ktorého presunul 70% klubových akcií na spoločnosť International Sports Capital. Jej vlastníkom je Thohir spoločne s ďalšími dvomi indonézskymi podnikateľmi Rosanom Roeslanim a Handym Soetedjom. "Táto nová skupina musí byť dostatočne kreatívna, aby našla nových fanúšikov pre klub, a pritiahla ich z Ázie a USA. Pri tvorbe víťazného tímu a spoločne s trénerom (Walterom) Mazzarrim sme na správnej ceste," dodal Thohir. "Chcem zvlášť poďakovať môjmu priateľovi a partnerovi Massimovi Morattimu za jeho oddanosť a podporu." Moratti nebude mať žiadnu funkciu vo výkonnom výbore klubu, ale vymenovali ho za čestného prezidenta Interu, pričom jeho syna Angelomaria zvolili spoločne so Soetedjom za viceprezidenta klubu. "Som nesmierne šťastný, že sme našli nového majiteľa pre tento slávny klub," reagoval Moratti. "Som si istý, že noví majitelia sú lepšie pripravení na to, aby pokračovali v úspechoch klubu. Osobne som veľmi poctený, že som mohol byť prezidentom Interu toľko rokov."

Nový 43-ročný majiteľ Interu je mediálnym magnátom so záujmom o televíziu a tlačené médiá. Súčasne vlastní niekoľko športovísk vo svojej krajine, ale aj v USA, kde je navyše spolumajiteľom futbalového klubu MLS DC United a basketbalového tímu z NBA Philadelphia 76ers.

Inter Miláno založili v roku 1908, pričom Moratti kúpil klub v roku 1995. Jeho otec Angelo bol majiteľom "modro-čiernych" v rokoch 1955 až 1968. Pod Morattiho taktovkou vyhral Inter päťkrát titul v Serii A a raz triumfoval aj v Lige majstrov. Za Angelovej prezidentskej éry Inter vyhral dva európske primáty a päťkrát sa tešil zo zisku "scudetta".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies