Indonézsku dedinu zasiahlo cunami, najmenej 160 ľudí je nezvestných

NETKY.SK • 26 Október 2010, 12:19 • 2 min
Indonézsku dedinu zasiahlo cunami, najmenej 160 ľudí je nezvestných

Indonézsku dedinu zasiahlo cunami, najmenej 160 ľudí je nezvestných

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 160 ľudí, prevažne žien a detí, zostalo nezvestných po tom, ako dedinu v Indonézii zasiahla lokálna vlna cunami. O život prišlo minimálne sedem osôb. Informovali o tom dnes regionálne úrady.
      Trojmetrová prívalová vlna vznikla následkom zemetrasenia s magnitúdou 7,5, ktoré vzniklo v pondelok večer pri západnom pobreží ostrova Sumatra. Morská voda prenikla asi 600 metrov od pobrežia a zaplavila viaceré pobrežné dediny na Mentawajských ostrovoch.
      Na ostrove Severný Pagai voda dosahovala až po strechy domov. V postihnutej oblasti boli zničené stovky domov a vznikli problémy s nedostatkom potravín. Situáciu komplikuje daždivé počasie a silný vietor.
      V najviac zasiahnutej dedine Betu Monga na ostrove Južný Pagai sa z 200 dedinčanov dosiaľ podarilo nájsť len asi 40. Zúfalí rodičia márne pátrajú po svojich nezvestných deťoch.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies