Indonézske policajné lietadlo sa zrútilo do mora

NETKY.SK • 3 December 2016, 14:38 • 2 min
Indonézske policajné lietadlo sa zrútilo do mora

JAKARTA - Lietadlo indonézskej polície s 13 ľuďmi na palube sa zrútilo do mora. Informovala o tom dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo typu M28 Skytruck štartovalo v meste Pangkal Pinang a letelo na medzinárodné letisko na ostrove Batam (neďaleko Singapuru), keď havarovalo do mora pri ostrovoch Lingga, ktorá patria do provincie Riau.

 

Na palube sa nachádzali piati členovia posádky a osem pasažierov, všetci boli policajti. Stroj stratil kontakt s letovými dispečermi uprostred dopoludnia, asi 50 minút po štarte.

 

Pátrači našli v mori medzi ostrovmi Mensanak a Sebangka časti sedadiel a zásoby, ktoré podľa presvedčenia úradov pochádzajú práve z policajného lietadla. Osud 13 ľudí na palube je však stále neznámy.

 

Dedinčania našli sedadlo aj tašku s mobilným telefónom a policajnými dokumentmi, uviedol šéf Národnej a záchrannej služby Henry Bambang Soelistyo.

 

Miestne médiá s odvolaním sa na veliteľa námornej základe v metropole provincie Riau, v Tanjung Pinang, informovali, že dedinčania vytiahli z mora telá. Avšak Soelistyo túto správu zatiaľ nepotvrdil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies