Indonézska polícia zabila militantov, ktorí údajne plánovali silvestrovský útok

NETKY.SK • 21 December 2016, 09:21 • 2 min
Indonézska polícia zabila militantov, ktorí údajne plánovali silvestrovský útok

JAKARTA - Troch podozrivých z terorizmu, ktorí údajne plánovali na Silvestra útok, zabila dnes indonézska polícia pri razii v meste Tangerang Selatan neďaleko Jakarty.

slovakia

left justify in out

"Teroristi kládli odpor a jeden z nich hodil bombu," vyhlásil na tlačovej konferencii hovorca národnej polície Rikwanto.

Pri razii v dome v Tangerangu Selatan, ktorý mali militanti v prenájme, polícia objavila podomácky vyrobenú výbušninu.

 

Rikwanto povedal, že pravdepodobným cieľom ich plánovaného útoku bola polícia.

V priebehu tohto mesiaca už polícia zatkla sedem ľudí pre podozrenie, že plánovali samovražedný bombový útok. Atentát sa mal uskutočniť 11. decembra počas slávnostnej výmeny stráží v prezidentskom paláci.

 

Správy tajných služieb naznačili, že skupina z Tangerangu Selatan patrila k sprisahancom plánujúcim útok v prezidentskom paláci, ktorí podľa polície boli v spojení s extrémistickou skupinou Islamský štát (IS).

 

Indonézie je najväčšia moslimská krajina sveta a v uplynulých rokoch bola dejiskom niekoľkých vražedných útokov pripisovaných islamistickým militantom.

 

V januári tohto roka otriasli indonézskym hlavným mestom teroristické útoky, ktoré viedli k smrti ôsmich ľudí. V súvislosti s týmito bombovými a strelnými útokmi bolo zatknutých 12 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona