Indonézska polícia požaduje od uchádzačiek do ich radov test panenstva!

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:14 • 2 min
Indonézska polícia požaduje od uchádzačiek do ich radov test panenstva!

JAKARTA - Pod paľbou kritiky sa dnes ocitla indonézska polícia, ktorá u uchádzačiek o službu vo svojich radoch vykonáva v rámci bežnej lekárskej prehliadky "skúšky panenstva" aj napriek tomu, že táto praktika je už štyri roky zakázaná. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na správu ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch (HRW).

slovakia

left justify in out

"Skúšky panenstva vykonávané indonézskou štátnou políciou, sú diskriminačnou praktikou, ktorá ženy poškodzuje a ponižuje. Nezloženie skúšky nevyhnutne neznamená vylúčenie alebo neprijatie do policajného zboru, ale ženy tento úkon popisujú ako bolestivý a traumatizujúci," uviedla Nisha Variová z HRW.
      

Úkon, na základe ktorého sa stanovuje, či je panenská blana u uchádzačky neporušená, je vo všeobecnosti odbornou verejnosťou pokladaný za nevedecký a dehonestujúci. Hovorca policajného zboru štvrtej najľudnatejšej krajiny sveta Ronny Sompie potvrdil, že polícia skúšky panenstva u žien skutočne vykonáva, avšak panenstvo nie je pre uchádzačky podmienkou prijatia do policajných služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies