Indonézska dedina protestuje, na svojom území nechce telo mŕtveho útočníka z Jakarty

NETKY.SK • 18 Január 2016, 10:39 • 2 min
Indonézska dedina protestuje, na svojom území nechce telo mŕtveho útočníka z Jakarty

JAKARTA - Obyvatelia dediny Kedungwungu v provincii Západná Jáva sa snažia zabrániť, aby bol v ich obci pochovaný jeden z páchateľov nedávnych útokov v Jakarte, informovala dnes miestna televízia MetroTV.

slovakia

left justify in out

Ide o telo Ahmada Muhazana, ktorý 5. januára spolu s ďalšími tromi militanti spáchal útok v Jakarte. Okrem páchateľov pri výbuchu bomby a streľbe zahynuli ďalšie dve osoby. "Naši obyvatelia sú veľmi tolerantní, nie radikálni. To, čo (Muhazan) urobil, protirečí islamu," uviedol pre televíziu jeden z obyvateľov Kedungwungu, ktorej starosta bol sprostredkovateľom vyjednávaní medzi pozostalými a dedinou.


K zodpovednosti za útok sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS). K výbuchom došlo na viacerých miestach - vrátane kaviarne v obchodnom stredisku Sarinah a v blízkosti prezidentského paláca a kancelárií OSN. Indonézia sa už v minulosti stala terčom bombových útokov, ku ktorým sa prihlásili islamskí militanti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies