Indonéziu sužujú lesné požiare a problémy s dýchaním

NETKY.SK • 31 August 2015, 10:24 • 2 min
Indonéziu sužujú lesné požiare a problémy s dýchaním

JAKARTA - Ďalšie školy zostali dnes zatvorené a tisíce obyvateľov Indonézie trápili respiračné problémy v dôsledku pokračujúcich lesných požiarov.

slovakia

left justify in out

Na najnovších družicových snímkach vidno takmer 1500 ohnísk požiarov na Sumatre a indonézskej časti ostrova Borneo, uviedol hovorca národnej agentúry pre krízový manažment Sutopo Nugroho.

 

"Zhoršujúce sa sucho znamená, že musíme očakávať viac požiarov," citovala ho agentúra DPA. Povedal, že úrady v provincii Jambi na Sumatre prikázali zatvoriť aj stredné školy. Už minulý týždeň odporučili žiakom materských a základných škôl, aby pre závoj oparu, ktorý zahalil túto oblasť, zostali doma.

 

Zdravotníci v provinciách Jambi a Riau na Sumatre zaznamenali už vyše 26.000 prípadov infekcií dýchacích ciest.

Indonézska vláda varovala, že sucho, zhoršené klimatickým javom El Niňo, by mohlo poškodiť až 200.000 hektárov ryžových polí, čo predstavuje jeden až dva milióny ton úrody ryže.

 

Sucho postihlo časti ostrova Jáva, juh Sulawesi, Bali a Západný Timor a očakáva sa, že potrvá až do októbra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona