Indonézia zakáže obyvateľom cestovať za prácou na Blízky východ

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 10:50 • 2 min
Indonézia zakáže obyvateľom cestovať za prácou na Blízky východ

JAKARTA - Indonézia zakáže svojim obyvateľom cestovať za prácou do 21 krajín Blízkeho východu vzhľadom na obavy z tamojších zlých pracovných podmienok. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na indonézske médiá. Indonézsky minister práce Hanif Dakhiri pre denník Kompas uviedol, že indonézski pracovníci často čelili v krajinách Blízkeho východu nespravodlivému zaobchádzaniu a nízkym mzdám.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na tento zákaz je akýkoľvek pokus poslať indonézskych pracovníkov do tých krajín považovaný za obchodovanie s ľuďmi," povedal Dakhiri.

 

Nová právna norma nadobudne účinnosť o tri mesiace. Okrem iných sa týka Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov, Bahrajnu, Egypta a Kataru. Podľa Dakhiriho sa indonézskym slúžkam pracujúcim na Blízkom východe často stávalo, že napriek skončeniu platnosti zmluvy im tamojší zamestnávatelia bránili v návrate domov. Slúžky si pritom mesačne zarobili menej ako 2,7 milióna indonézskych rupií (takmer 180 eur).

 

Vyše 400.000 Indonézanov odišlo vlani do zahraničia, z toho štvrtina na Blízky východ. Potvrdzujú to údaje indonézskej pracovnej agentúry, ktorá zároveň monitoruje dodržiavanie práv záujemcov o prácu v zahraničí. Momentálne na Blízkom východe pracujú približne dva milióny Indonézanov, najčastejšie ako pomocníci v domácnostiach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies