Indonézia: USA zatvorili diplomatické misie; očakávajú sa ďalšie protesty

NETKY.SK • 21 September 2012, 06:39 • 2 min
Indonézia: USA zatvorili diplomatické misie; očakávajú sa ďalšie protesty

Indonézia USA zatvorili diplomatické misie; očakávajú sa ďalšie protesty - Politika Spojené štáty zatvorili svoje diplomatické misie v Indonézii pred očakávanými ďalšími protestmi proti antiislamskému filmu, produkovanému v USA. Dnes bolo zatvorené americ

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty zatvorili svoje diplomatické misie v Indonézii pred očakávanými ďalšími protestmi proti antiislamskému filmu, produkovanému v USA.
      Dnes bolo zatvorené americké veľvyslanectvo v indonézskej metropole Jakarta a tiež konzulárne úrady v mestách Surabaya a Medan, ale aj v provincii Bali. Takisto nepracuje Americká misia pri Združení krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN).
      Pred ambasádou boli rozmiestnené vodné delá a baly ostnatého drôtu.
      Webová stránka amerického veľvyslanectva varovala, že demonštrácie sa môžu takisto zameriavať na americké podniky a firmy, napríklad na reštaurácie rýchleho občerstvenia.
      Obrovské protesty v Indonézii často nasledujú po piatkových modlitbách. Demonštrácia pri ambasáde v pondelok tento týždeň sa zvrhla na násilie, keď protestujúci začali hádzať kamene a Molotovove koktaily.
      Moslimovia po celom svete sú rozhnevaní filmom americkej produkcie s názvom "Innocence of Muslims" (Nevinnosť moslimov), ktorý uráža a zosmiešňuje proroka Mohameda.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies