Indonézia trvá na poprave dvoch austrálskych pašerákov heroínu

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 09:27 • 2 min
Indonézia trvá na poprave dvoch austrálskych pašerákov heroínu

JAKARTA - Úsilie Austrálie o záchranu životov dvoch jej občanov, ktorých v Indonézii odsúdili v roku 2006 na tresty smrti za pašovanie drog, konkrétne heroínu, sa míňa účinkom.

slovakia

left justify in out

Aj keď austrálska ministerka zahraničných vecí Julie Bishopová absolvovala telefonický rozhovor s rezortnou partnerkou Retno Marsudiovou, signály z Jakarty naznačujú, že poprava Andrewa Chana (31) a Myurana Sukumurana (33) je neodvratná.

 

Oboch ešte v stredu previezli z väzenia na ostrove Bali na ostrov Nusakambangan, kde na nich čaká popravná čata, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Austrálska strana navrhla Indonézii výmenu väznených za troch indonézskych drogových kriminálnikov zadržiavaných v Austrálii. Na túto ponuku však generálny prokurátor Indonézie Muhammad Prasetyo reagoval slovami, že nemá pre jeho krajinu žiadny význam. Súčasne poznamenal, že ľudia, ktorí otrávili krajinu, nesmú byť vymenení.

 

O vykonaní absolútnych trestov v plánovanom termíne ubezpečil aj indonézsky minister pre koordináciu politických, bezpečnostných a právnych záležitostí Tedjo Edhy Purdijatno. Minister spravodlivosti Yasonna Laoly síce podobnú výmenu v budúcnosti nevylúčil, avšak v danom prípade ju podobne ako jeho kolegovia vzhľadom na prísnu protidrogovú indonézsku legislatívu odmietol, vyplýva z informácií tlačovej agentúry AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies