Indonézia požiadala USA o pomoc pri pátraní po nezvestnom lietadle

NETKY.SK • 30 December 2014, 07:51 • 2 min
Indonézia požiadala USA o pomoc pri pátraní po nezvestnom lietadle

WASHINGTON - Indonézia požiadala Spojené štáty o pomoc pri lokalizácii nezvestného lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré sa stratilo v nedeľu so 162 ľuďmi na palube, informovalo dnes americké ministerstvo zahraničných vecí. Uviedlo, že v lietadle neboli žiadni Američania.

slovakia

left justify in out

Americká ambasáda v Jakarte dostala dnes diplomatickú nótu od indonézskych úradov s žiadosťou o pomoc pri pátraní po lietadle. Hovorca ministerstva Jeff Rathke povedal, že USA zvažujú, ako by najlepšie pomohli, ale posúdenie žiadosti im chvíľu potrvá, napísala agentúra AP. Nekonkretizoval, o aké druhy pomoci Indonézia Washington požiadala.
      

Airbus A320-200 nízkonákladovej leteckej spoločnosti AirAsia sa stratil v noci na nedeľu počas letu z indonézskeho veľkomesta Surabaja do Singapuru. Panuje domnienka, že spadol do Jávskeho mora.
      

Rozsiahleho pátrania po zmiznutom lietadle v oblasti Jávskeho mora sa zúčastňuje 12 lodí indonézskeho námorníctva, päť lietadiel, tri vrtuľníky a niekoľko vojenských lodí. Svoje lode a lietadlá poskytli aj Singapur, Malajzia a Austrália.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona