Indonézia potopila 23 zahraničných lodí, ktoré lovili ryby v jej vodách

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 18:29 • 2 min
Indonézia potopila 23 zahraničných lodí, ktoré lovili ryby v jej vodách

JAKARTA - Indonézske orgány zničili dnes pomocou výbušnín 23 zahraničných rybárskych lodí, ktorých posádky prichytili pri ilegálnom rybolove v indonézskych vodách.

slovakia

left justify in out

Trinásť vietnamských a desať malajzijských rybárskych lodí zlikvidovali simultánne v siedmich prístavoch, od Tarakanu na severe ostrova Kalimantan (Borneo) až po Ranai na ostrovoch v Juhočínskom mori, informovala tlačová agentúra AP.


Lode potopilo námorníctvo v spolupráci s pobrežnou strážou a políciou. Ministerka pre námorné záležitosti a rybolov Susi Pudjiastutiová sledovala ich likvidáciu cez internet zo svojej kancelárie v Jakarte.


Indonézia, ktorú tvorí vyše 17.500 ostrovov, zaujala po nástupe prezidenta Joka "Jokowiho" Widoda do funkcie v roku 2014 nekompromisný postoj voči ilegálnemu rybolovu. Ministerka pre námorné záležitosti odvtedy zaznamenala zadržanie takmer 200 rybárskych lodí z viacerých krajín po tom, ako Indonézia uvalila moratórium na rybolov vo svojich vodách pre zahraničné lode.
Zo zadržaných lodí už vyhodili do vzduchu 174, ďalších 20 čaká na rozhodnutie súdu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies