Indonézia: Minister musel vysvetľovať, prečo podal ruku Michelle Obamovej

NETKY.SK • 12 November 2010, 13:12 • 2 min
Indonézia: Minister musel vysvetľovať, prečo podal ruku Michelle Obamovej

Indonézia: Minister musel vysvetľovať, prečo podal ruku Michelle Obamovej

slovakia

left justify in out

img

Konzervatívny indonézsky minister čelil vo svojej krajine kritike kvôli tomu, že v protiklade so svojimi postojmi podal ruku americkej prvej dáme Michelle Obamovej.
      Minister pre komunikácie a informačné technológie Tifatul Sembiring sa ako konzervatívny moslim vyhýba podávaniu rúk ženám, s ktorými nie je v príbuzenskom vzťahu. Na televíznych záberoch z utorka však bolo vidieť, ako počas návštevy amerického prezidentského páru v Indonézii minister potriasol rukou Michelle Obamovej.
      Incident vyvolal diskusie Indonézanov na sociálnych sieťach ako Twitter a Facebook, v ktorých spochybnili ministrov doterajší postoj, podľa ktorého cudzím ženám v minulosti odmietol podať ruku.
      Vo svojej obhajobe na sociálnej sieti Twitter Sembiring uviedol, že podanie ruky Michelle Obamovej nebolo úmyselné. "Pokúšal som sa odtiahnuť ruky, pani Michelle však mala svoje ruky príliš blízko mňa, a tak sme sa dotkli," vysvetlil minister vyše 100.000 stúpencom na Twitteri.
      "Môj postoj zostáva rovnaký, teda že sa vyhýbam podaniu ruky so ženami, s ktorými nie som v príbuzenskom vzťahu," dodal. "V istých situáciách sú veci, ktoré dokážem tolerovať, a takéto veci nie sú považované za veľké hriechy proti islamu," zdôraznil.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies