Indonézia lokalizovala na dne jazera potopený trajekt

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 08:56 • 2 min
Indonézia lokalizovala na dne jazera potopený trajekt

JAKARTA - Indonézska pátracia a záchranná agentúra uviedla, že lokalizovala trajekt, ktorý sa 17. júna potopil na sumatrianskom jazere Toba s približne 200 ľuďmi na palube.

slovakia

left justify in out

Šéf pátracej a záchrannej agentúry v televíznom rozhovore povedal, že Indonézia na vyzdvihnutie trajektu na hladinu potrebuje medzinárodnú pomoc. V nedeľňajšom stanovisku agentúry sa uvádza, že objekt, o ktorom sa predpokladá, že ide o potopený trajekt, sa nachádza v hĺbke 490 metrov.

 

Pri nehode preplneného trajektu sa zrejme utopilo vyše 180 ľudí. Miestne úrady predpokladajú, že mnoho obetí zostalo uviaznutých vo vnútri plavidla.

 

Nehody trajektov sú v Indonézii, tvorenej veľkým súostrovím, časté, a to najmä počas islamského sviatku íd al-fitr, ktorý pripadol na minulý týždeň. Milióny ľudí vtedy cestujú po celej krajine do svojich domovov alebo za príbuznými. V indonézskom jazyku sa tento sviatok moslimov nazýva Hari Raya Puasa.

 

Jazero Toba sa nachádza v sopečnom kráteri a je obľúbenou turistickou destináciou. S dĺžkou 100 kilometrov a šírkou 30 kilometrov ide o najväčšie jazero v Indonézii a zároveň najväčšie jazero vulkanického charakteru na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies