Individuálnu časovku Okolo Kalifornie vyhral Zabriskie, Sagan 52.

NETKY.SK • 18 Máj 2012, 06:51 • 2 min
Individuálnu časovku Okolo Kalifornie vyhral Zabriskie, Sagan 52.

Individuálnu časovku Okolo Kalifornie vyhral Zabriskie, Sagan 52. Ostatné športy Víťazom 5.

slovakia

left justify in out

img

Víťazom 5. etapy, ktorou bola na cyklistických pretekoch Okolo Kalifornie individuálna časovka v okolí Bakersfieldu na 29,7 km, sa stal Dave Zabriskie. Tridsaťtriročný jazdec amerického tímu Garmin-Barracuda triumfoval časom 35:59 minút a tri etapy pred koncom sa stal celkovým lídrom.

Pozoruhodný víťaz úvodných štyroch etáp a šprintérsky špecialista Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa tentoraz musel uspokojiť s 52. priečkou, pričom do cieľa prišiel s takmer tri a polminútovou stratou na víťaza.

Druhé miesto si v noci na piatok vyjazdil v zámorí Nemec Jens Voigt zo stajne RadioShack-Nissan-Trek, ktorý zajazdil o 23 sekúnd horší čas ako víťaz. Druhá priečka v celkovom hodnotení patrí Američanovi Tejay Van Garderenovi, ktorý v časovke skončil tretí so stratou 34 sekúnd na Zabriskieho.

Preteky Okolo Kalifornie pokračujú v noci z piatka na sobotu 186,2 km dlhou etapou z Palmdale do Big Bear Lake, ktorá bude súčasne prvou z dvoch horských etáp v rade za sebou. Siedmy ročník pretekov vyvrcholí v nedeľu krátkou etapou z Beverly Hills do Los Angeles (68,6 km).

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies