Biatlon: Individuálne preteky uzavrie ženský 'mass' s Kuzminovou

NETKY.SK • 16 Február 2014, 13:42 • 2 min
Biatlon: Individuálne preteky uzavrie ženský 'mass' s Kuzminovou

ČERVENÁ POĽANA - Individuálne preteky na ZOH uzavrie v pondelok ženský 'mass' s Anastasiou Kuzminovou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

So slovenskou olympijskou šampiónkou ráta na 12,5 km trati každá z konkurencie, napokon, aj štartovné číslo s jednotkou jej postavenie čiastočne symbolizuje. Keď sa už spomína Kuzminová, tak jedným dychom aj Bieloruska Darja Domračevová. V Soči sa ovenčila dvoma zlatými a ak by zvíťazila aj v pretekoch s hromadným štartom, tak by sa jej podarilo niečo veľkolepé. Ani jedna žena v histórii tri zlaté na jedných ZOH nezískala, maximum dve, Nemka Neunerová vo Vancouveri'10 a Kanaďanka Bedardová v Lillehammeri'94.

 

Jediné preteky s hromadným štartom v seriáli SP boli túto zimu v Oberhofe v znamení Nórky Bergerovej. Severanka sa vyzná v tlačenici, v Soči však zaostáva za očakávaním a dosiaľ sa jej zlato vyhýba, naopak, tretiu v Oberhofe Domračevovú sprevádzajú zasa samé superlatívy.

Na majstrovstvách sveta vlani v Novom měste na Morave triumfovala Domračevová pred Bergerovou a Poľkou Hojniszovou, čiže biatlonistkou, s ktorou málokto na stupňoch rátal. Pred dvoma rokmi v Ruhpoldingu triumfovala na MS Bergerová, dvakrát dokázali v tejto disciplíne zvíťaziť na MS len Neunerová v rokoch 2001 v Chanty-Mansijsku, 2008 v Östersunde a Liv Grete Poiréeová v roku 2004 v Oberhofe a v roku 2000 v Holmenkollene ešte pod dievčenským menom Skjelbreidová.

 

Pred štyrmi rokmi na ZOH vo Vancouveri finišovala Kuzminová na 8. mieste, keď netrafila tri terče (1-1-1-0). Táto disciplína je pre Nasťu špecifická, v roku 2009 v Pjongčangu bola na MS strieborná a bol to vôbec jej prvý vzácny kov na MS už vo farbách Slovenska. Nečakaným striebrom si dodala chuť, spoznala, čo v nej dovtedy driemalo a nesmelo hlásilo. Po striebre si začala viac veriť a intenzívnejšie skloňovať aj zimnú olympiádu. Dnes vystúpala do takej polohy, že pri určovaní najužšieho kruhu favoritov na zlato už nikto na ňu nemôže zabudnúť. 

 

PROGRAM

PONDELOK: preteky s hromadným štartom žien na 12,5 km, 16.00 SEČ 

Medailisti vo Vancouveri'10: zlato Magdalena Neunerová (Nem.), striebro Oľga Zajcevová (Rus.), bronz Simone Hauswaldová (Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies