Inditex chce predať 16 obchodov značky Zara, očakáva nástup predaja cez internet

NETKY.SK • 12 December 2017, 17:55 • 2 min
Inditex chce predať 16 obchodov značky Zara, očakáva nástup predaja cez internet

MADRID - Spoločnosť Inditex, najväčší predajca odevov na svete, plánuje predať v Španielsku a Portugalsku 16 obchodov svojej značky Zara. Dôvodom je postupný presun zákazníkov k nákupom prostredníctvom internetu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť očakáva, že predaj pobočiek, z ktorých 14 je v Španielsku, jej vynesie okolo 400 miliónov eur, uviedol pre agentúru Bloomberg nemenovaný zdroj oboznámený so situáciou. Zástupca Inditexu plánovaný predaj potvrdil, uvádzanú cenu však nie. Inditex oznámil za 1. polrok tržby na úrovni 11,7 miliardy eur, k čomu prispel práve vyšší predaj cez internet. Výsledky za 3. kvartál zverejní 13. decembra.

 

Firma očakáva, že Španielsko, ktoré v porovnaní s ostatnou Európou zatiaľ v online predajoch zaostáva, čoskoro zvyšok Európy dobehne. Podľa informácií spoločnosti Aberdeen Standard Investments sa internetové predaje na celkovom maloobchodnom predaji v Španielsku podieľali vlani 3 %, zatiaľ čo v prípade Európy dosiahol ich podiel okolo 8 % a napríklad v Británii až 15 %.

 

Ako uviedol Andrew Allen z Aberdeen Standard Investments, aj keď v súčasnosti má Španielsko veľmi nízku mieru online nákupov v porovnaní s inými krajinami, v nasledujúcich rokoch by krajina mala zaznamenať v tejto oblasti prudký rast, ktorým prekoná aj očakávané tempo rastu v rámci celej Európy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona