Indikátory OECD naznačujú zrýchlenie rastu vyspelých ekonomík

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:40 • 2 min
Indikátory OECD naznačujú zrýchlenie rastu vyspelých ekonomík

PARÍŽ - Zložené vedúce indikátory (CLI), ktoré signalizujú ekonomickú aktivitu v nasledujúcich šiestich až deviatich mesiacoch, naďalej naznačujú posilňovanie ekonomického rastu vo viacerých vyspelých ekonomikách.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v stredu Organizácia pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), ktorá indikátory zostavuje. Predpokladá sa oživenie hospodárskeho rastu v USA, Kanade, Japonsku a tiež v Nemecku a Francúzsku, konštatovala OECD v správe, ktorú zverejnila na svojej internetovej stránke.

V prípade USA  zložený vedúci indikátor v decembri posilnil na 99,4 bodu z novembrovej úrovne 99,3 bodu, kanadský CLI stúpol na 100,3 bodu z novembrových 100,2 bodu a CLI Japonska vzrástol na 100,1 bodu z novembrovej úrovne 100 bodov.  Zložený vedúci indikátor Nemecka v decembri posilnil na 100,5 bodu z hodnoty 100,3 bodu v predošlom mesiaci a francúzsky CLI vzrástol na 100,6 bodu z novembrových 100,5 bodu. V prípade Talianska CLI v decembri klesol na 100,1 bodu z novembrovej úrovne 100,2 bodu. Podľa OECD však indikátor stále naznačuje stabilný ekonomický rast.

Britský CLI v decembri stúpol na 99,5 bodu z hodnoty 99,3 bodu, na ktorej bol v predchádzajúcom mesiaci. Podľa OECD to predstavuje predbežný náznak posilnenia ekonomického rastu, hoci pretrváva neistota v otázke, akú dohodu Veľká Británia nakoniec uzavrie s Európskou úniou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies