Indii zatkli troch mužov za lúpež banky pomocou tunela

NETKY.SK • 31 Október 2014, 10:54 • 2 min
Indii zatkli troch mužov za lúpež banky pomocou tunela

NAÍ DILLÍ - Troch mužov podozrivých z lúpeže banky, ktorá sa im podarila vďaka tunelu vlastnoručne vykopanému pod povrchom zeme, zatkli na severe Indie. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Lúpež uskutočnili páchatelia v pondelok tento týždeň. Zlodeji vykradli 86 z 360 trezorov v pancierovej komore banky v meste Gohana v severoindickom štáte Harijána. Tunel dlhý 25 metrov a široký jeden meter bol vykopaný z opustenej budovy na opačnej strane ulice.
      

Polícia našla 39 kilogramov zväčša zlatých šperkov a hotovosť 60.000 rupií (približne 977 dolárov), ktoré podozriví ukryli v neďalekej peci na pálenie tehál. Zatknutí sú všetko muži vo veku 25-30 rokov. Jeden je technik v laboratóriu na patológii, ďalší dvaja sú roľníci.
      

Polícia ešte pátra po štvrtom mužovi, realitnom maklérovi. Polícia podozrieva aj predstaviteľa banky z účasti na lúpeži a v súvislosti s prípadom vypočúva šesť ľudí. Muža, ktorý vlastní budovu, odkiaľ páchatelia vykopali tunel do banky, úrady takisto vypočúvali, ale potom zmizol. Neskôr ho našli mŕtveho v jeho aute na neďalekej hlavnej ceste, podľa podozrenia polície spáchal samovraždu.
      

"Ostatných mužov sme vypátrali vďaka záznamom telefonátov v jeho mobile. Zdá sa, že bol organizátorom celej lúpeže," uviedol miestny policajný veliteľ. Zatknutí muži pri vypočúvaní povedali, že lúpež pripravovali a že tunel kopali vyše 40 dní. Vyprázdniť trezory v pancierovej komore banky im trvalo šesť hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies