Indierocková kapela Franz Ferdinand prijala dvoch nových členov

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 17:27 • 2 min
Indierocková kapela Franz Ferdinand prijala dvoch nových členov

BRATISLAVA - Britská indierocková kapela Franz Ferdinand prijala dvoch nových členov. Sú nimi Dino Bardot z formácie 1990s a Julian Corrie, ktorý je tiež známy pod umeleckým pseudonymom Miaoux Miaoux.

slovakia

left justify in out

Dvojica sa k formácii, ktorá o ich prijatí informovala na službe Instagram, pridala po odchode gitaristu Nicka McCarthyho. Ten z nej odišiel ešte vlani v júli. Bardot bude v skupine hrať na gitaru, Corrie zase na klávesy a gitaru. Franz Ferdinand sa v novej zostave v nedeľu vydajú na turné, ktoré odštartujú na festivale Hangout v meste Gulf Shores v Alabame.

Skupinu Franz Ferdinand založili Alex Kapranos, Bob Hardy, spomínaný Nick McCarthy a Paul Thomson v roku 2002 v Glasgowe. Debutový eponymný album vydali v roku 2004. S druhou nahrávkou You Could Have It So Much Better (2005) držitelia Mercury Prize, Ivor Novello Award, niekoľkých NME Awards či BRIT Awards dobyli britský albumový rebríček. Nasledujúca štúdiovka Tonight: Franz Ferdinand (2009) debutovala na druhom mieste UK Chartu. Zatiaľ posledným albumom kapely je Right Thoughts, Right Words, Right Action, ktorý vydali v roku 2013. Od roku 2014 tvoria s americkým pop-rockovým duom Sparks projekt FFS. Predvlani v júni im vyšla debutová eponymná štúdiovka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies