Indický štát Uttarpradéš nariadil značkovať stratené kravy čiarovými kódmi

NETKY.SK • 30 Január 2019, 14:14 • 2 min
Indický štát Uttarpradéš nariadil značkovať stratené kravy čiarovými kódmi

NAÍ DILLÍ - Úrady v najľudnatejšom indickom štáte dostali príkaz označkovať čiarovým kódom zatúlané kravy a ako prístrešok pre dobytok využívať neobývané budovy.

slovakia

left justify in out

Vláda v štáte Uttarpradéš týmto nariadením reagovala na sťažnosti miestnych poľnohospodárov, že voľný pohyb dobytka spôsobený uzatvorením bitúnkov by mohol zničiť úrodu, informovala v stredu agentúra AP.

 

Na základe príslušného nariadenia z tohto týždňa by úrady v Uttarpradéši tiež mali používať technológiu na identifikáciu rádiofrekvencií na skenovanie týchto čiarových kódov, vďaka ktorým sa im podarí stratenú kravu vystopovať.

 

 

Keď vláda v Uttarpradéši začala v roku 2017 zatvárať bitúnky, mnohí farmári svoj dobytok zanechali po tom, ako prestal produkovať mlieko a nedokázali sa ďalej o dobytok starať.

 

Hinduisti, ktorí sú najväčšou náboženskou skupinou v Indii, považujú kravy za posvätné a ich zabitie je v mnohých štátoch vrátane štátu Uttarpradéš zakázané zákonom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona