Indický prezident dal zistiť vtáčie druhy vo svojich rozľahlých záhradách

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 09:11 • 2 min
Indický prezident dal zistiť vtáčie druhy vo svojich rozľahlých záhradách

NAÍ DILLÍ - Indický prezident Pranab Mukherdží, ktorý je známym milovníkom zvierat, dal urobiť "inventúru" druhov vtákov, ktoré navštevujú rozľahlé záhrady jeho sídla.

slovakia

left justify in out

Kniha s fotografiami viac ako 113 druhov pozorovaných vtákov vyjde 25. júla pri príležitosti osláv druhého výročia nástupu Mukherdžího do funkcie, informovali v pondelok noviny Indian Express.

 

Za všetkým stojí prezidentov tajomník Thomas Mathew, ktorý každému z mnohých záhradníkov, starajúcich sa o krásu záhrad, dal knihu na určovanie druhov vtákov. "Keď záhradník spozoroval nejakého vtáka, ktorého nie vždy poznal, jednoducho prišiel a povedal mi, že napríklad videl stranu 23. Vtáka som potom odfotil alebo som aspoň vedel, kde ho nájdem. Hneď ako som to urobil, stránka bola označená, aby sa zabránilo opakovaniu," povedal Mathew.

 

Práce na knihe sa začali v máji 2013. Zo zdokumentovaných druhov je polovica sťahovavých. V prezidentských záhradách sa vyskytuje napríklad nektárovka ligotavá, zlatoš plantážový či široká škála kačíc a dravých vtákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies