Indický premiér sa stretol s kancelárkou Merkelovou, rokovať budú o budúcich investíciách, vede a boji proti terorizmu

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 07:41 • 2 min
Indický premiér sa stretol s kancelárkou Merkelovou, rokovať budú o budúcich investíciách, vede a boji proti terorizmu

BERLÍN - Indický premiér Naréndra Módí odštartoval dnes dvojdňovú návštevu Nemecka. Na zámku Meseberg neďaleko Berlína ho privítala nemecká kancelárka Angela Merkelová.

slovakia

left justify in out

Premiér a kancelárka majú v utorok na programe formálne bilaterálne rokovania. Hlavnými témami týchto rozhovorov by podľa informácií agentúry DPA mali byť investície, spolupráca v oblasti vedy a energetiky, ako aj boj proti terorizmu.

 

Módí v posolstve zverejnenom na svojej oficiálnej webovej stránke napísal, že touto návštevou sa "otvorí nová kapitola" v indicko-nemeckom strategickom partnerstve.

 

Merkelová a Módí, ktorí sa zúčastnia na spoločnom obchodnom summite, by mali tiež hovoriť o dohode o voľnom obchode medzi EÚ a Indiou. Vyjednávania o tomto dohovore sa zastavili v roku 2013.

 

Nemecko je v rámci Európskej únie najväčším obchodným partnerom Indie. Módí sa po svojej návšteve Nemecka presunie do Španielska, Ruska a Francúzska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies