Indický premiér príde na večeru s Obamom, jesť ale nebude

NETKY.SK • 27 September 2014, 13:48 • 2 min
Indický premiér príde na večeru s Obamom, jesť ale nebude

WASHINGTON - Indický premiér Naréndra Módí bude síce v pondelok prítomný na pracovnej večeri s americkým prezidentom Barackom Obamom a na ďalší deň na obede na ministerstve zahraničných vecí, jedla sa však nedotkne, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa nej je totiž Módí uprostred deväťdňového pôstu na počesť hinduistickej bohyne Durga a konzumuje len vodu, prípadne vodu s citrónom. Svoju prvú návštevu vo Washingtone vo funkcii premiéra tak strávi bez jedla. Tvrdí, že pôst dodržiava už vyše 35 rokov.
      

"Ak sa premiér Módí alebo iní členovia, ktorí sa zúčastnia na tejto pracovnej večeri, rozhodnú nejesť na základe svojich náboženských alebo kultúrnych zvyklostí, potom, samozrejme, uspokojíme ich potreby najlepšie, ako vieme," reagoval hovorca Bieleho domu Josh Earnest.
      

Módí je v Spojených štátoch od piatka. V pondelok absolvuje vo Washingtone večeru s Obamom. V utorok ho americký prezident privíta v Oválnej pracovni Bieleho domu. Následne Módí absolvuje obed na ministerstve zahraničných vecí so šéfom diplomacie Johnom Kerrym a viceprezidentom Joeom Bidenom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies