Indický premiér odmietol odvolať ministerku, ktorá urazila moslimov

NETKY.SK • 5 December 2014, 10:04 • 2 min
Indický premiér odmietol odvolať ministerku, ktorá urazila moslimov

NAÍ DILLÍ - Indický premiér Naréndra Módí odmietol odvolať ministerku svojej vlády, ktorej znevažujúca poznámka na adresu moslimov vyvolala v parlamente výbuch hnevu opozičných poslancov, v dôsledku ktorého zákonodarné zhromaždenie prestalo na štyri dni pracovať. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ministerka pre potravinársky priemysel Nirandžan Džjótíová v pondelok na verejnom zhromaždení povedala, že tí, čo neuznávajú hinduistického boha Rámu, sú "pankharti".
      

Opoziční poslanci žiadajú ministerkino odstúpenie z rady ministrov, pretože jej poznámky sú v rozpore so sekulárnym charakterom indickej ústavy. Premiér Džjótíovej vyjadrenia označil za neprijateľné, ale odmietol ju odvolať a dnes vyzval poslancov parlamentu, aby opäť začali zasadať.

 

Moslimovia tvoria 13 percent obyvateľstva Indie a podľa agentúry AP sa cítia zneistení výrazným víťazstvom, ktoré v májových parlamentných voľbách dosiahla fundamentalistická moslimská strana premiéra Módího.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies