Indický premiér Naréndra Módí plánuje historickú návštevu Izraela

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 09:33 • 2 min
Indický premiér Naréndra Módí plánuje historickú návštevu Izraela

MOSKVA - Indický premiér Naréndra Módí plánuje navštíviť Izrael, čím by sa stal prvým lídrom svojej krajiny, ktorý by zavítal na oficiálnu návštevu židovského štátu. Informovala o tom indická ministerka zahraničných vecí Sušamá Svarádžová, ktorú dnes citovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka cesty ministerského predsedu do Izraela, zatiaľ nebol stanovený konkrétny termín. Dátum návštevy bude dohodnutý tak, aby vyhovoval obom stranám," uviedla Svarádžová pre nedeľňajšie vydanie denníka Hindustan Times.

 

Diplomatické vzťahy medzi oboma štátmi boli nastolené v roku 1992, keď sa Naí Dillí a Jeruzalem dohodli na spolupráci v oblasti hospodárstva, armády a strategického rozvoja. India je najväčším nákupcom izraelskej vojenskej techniky.

 

V roku 2013 dosahoval obchodný obrat medzi oboma krajinami 4,39 miliardy dolárov, vynímajúc vojenské vybavenie, tvrdí indická ambasáda v Izraeli. India je desiatym najväčším obchodným partnerom Izraela, uvádza RIA Novosti.

V roku 2003 sa bývalý izraelský premiér Ariel Šaron stal prvým izraelským lídrom, ktorý zavítal do Indie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies