Indický premiér Módí a Merkelová navštívili Hannoverský veľtrh

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 12:29 • 2 min
Indický premiér Módí a Merkelová navštívili Hannoverský veľtrh

HANNOVER - Indický premiér Naréndra Módí a nemecká kancelárka Angela Merkelová si dnes prehliadli výstavné haly na najväčšom svetovom veľtrhu priemyslu v nemeckom Hannoveri. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

India je partnerom tohtoročného Hannoverského veľtrhu, na ktorom vystavuje takmer 6500 obchodníkov zo 70 krajín. Očakáva sa tiež účasť zhruba 400 predstaviteľov indických priemyselných odvetví. India plánuje využiť toto dôležité postavenie v rámci veľtrhu, aby zmenila vnímanie svojej krajiny ako komplikovaného miesta pre obchodovanie.

 

Módí, ktorý v nedeľu pricestoval na oficiálnu návštevu Nemecka, má v utorňajšom programe návštevu Berlína, kde ho nemecké ozbrojené zložky pozdravia s plnou vojenskou poctou. Následne Módího vo svojom úrade prijme kancelárka Merkelová. Indický líder bude v Nemecku rokovať aj s ministrami hospodárstva a zahraničných vecí, Sigmarom Gabrielom a Frankom-Walterom Steinmeierom.

Módí aktuálne propaguje kampaň "Vyrob v Indii", spustenú vlani v septembri, ktorej cieľom je motivovať zahraničné spoločnosti, aby svoje výrobky produkovali v Indii.

 

Kampaň špecifikuje 25 kľúčových sektorov priemyslu - medzi inými automobilového, farmaceutického, informačných technológií, turizmu a pohostinstiev - s maximálnym potenciálom rastu.

Nemecko je najväčším obchodným partnerom Indie v Európe.

 

V uplynulom týždni nadväzoval Módí obchodné vzťahy s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Lídri oznámili uzatvorenie niekoľkých bilaterálnych dohôd vrátane indického nákupu 36 bojových stíhačiek typu Rafale a dvoch samostatných dohovorov vzťahujúcich sa na jadrový projekt v Džajtapure na indickom juhozápade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies