Indický najvyšší súd zamietol petíciu, brutálneho násilníka pustili na slobodu

NETKY.SK • 21 December 2015, 12:46 • 2 min
Indický najvyšší súd zamietol petíciu, brutálneho násilníka pustili na slobodu

NAÍ DILLÍ - Indický najvyšší súd dnes zamietol petíciu, ktorej signatári žiadali, aby najmladšieho zo šestice páchateľov brutálneho znásilnenia mladej ženy po odpykaní si trestu neprepustili na slobodu.

slovakia

left justify in out

Mladík, ktorý trestný čin spáchal ako neplnoletý, má teraz 20 rokov. Z polepšovne, kde si odpykal tri štvrtiny trestu, ho prepustili v nedeľu. Teraz je pod dohľadom dobročinnej organizácie. Najvyšší súd dnes svoje zamietavé rozhodnutie zdôvodnil tým, že návrh preložený dillíjskou Komisiou pre ženy nemá oporu v žiadnom existujúcom zákone.

 

Tohto mladíka spolu s ďalšími piatimi mužmi uznali za vinného z útoku na mladú ženu a jej znásilnenia. Incident, ktorý sa odohral v autobuse v decembri roku 2012, šokoval nielen Indiu, ale aj celý svet.

Mladíka súd odsúdil na tri roky v polepšovni. Je to síce v Indii najvyšší možný trest pre mladistvých, ale v súvislosti s týmto brutálnym činom vyvolal v indickej spoločnosti polemiku, či nie je málo prísny. Indický parlament momentálne prerokúva návrh zákona, ktorým by sa znížila veková hranica pre trestnoprávnu zodpovednosť z 18 na 16 rokov.

 

Štyria dospelí spolupáchatelia sa odvolali proti súdom vyneseným trestom smrti, piateho odsúdeného našli mŕtveho v cele. V nedeľu, v deň mladíkovho prepustenia na slobodu, sa v Indii konali protesty proti jeho oslobodeniu. Ich účastníci žiadali trest smrti aj preňho. V čele jedného zo sprievodov boli rodičia obete brutálneho činu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies