Indický minister šokuje: Znásilnenie je niekedy správne!

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:22 • 2 min
Indický minister šokuje: Znásilnenie je niekedy správne!

NAÍ DILLÍ - Indický minister vnútra v štáte Madhjapradéš Babulal Gaur vo štvrtok obhajoval a bagatelizoval desivý nárast sexuálneho násilia proti ženám v Indii.

slovakia

left justify in out

Podľa ministra "je znásilnenie sociálny zločin, ktorý závisí od mužov a žien. Niekedy je to správne, niekedy nesprávne. V každom prípade však nemožno začať vyšetrovanie, kým neexistuje udanie," povedal indický minister novinárom. Gaur je členom vládnej nacionalistickej Indickej ľudovej strany (BJP) premiéra Narendru Modiho, ktorá sa od jeho slov dištancovala.

Indická polícia rozohnala vodnými delami stovky demonštrujúcich žien, ktoré protestovali proti nárastu násilia voči ženám.

 

Reagovali tak na nedávne hromadné znásilnenie dvoch dievčat v severnom štáte Uttarpradéš, ktoré našli obesené na strome. Ženy žiadali, aby vláda zakročila proti zvyšujúcemu sa násiliu proti ženám. Demonštrantky sú tiež nespokojné s nedbalým prístupom polície v takýchto prípadoch, čo dáva páchateľom pocit beztrestnosti.

 

Polícia nereagovala, keď otec jednej z dievčat oznámil, že sesternice sa stratili. Hľadať ich začali až po vyše 12 hodinách a rodina je presvedčená, že v prípade skoršej reakcie im mohli pomôcť. Za neplnenie povinností prepustili dvoch policajtov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies