Indický miliardár Ambani vstupuje do luxusnej hotelovej siete Oberoi

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:42 • 2 min
Indický miliardár Ambani vstupuje do luxusnej hotelovej siete Oberoi

Indický miliardár Ambani vstupuje do luxusnej hotelovej siete Oberoi - Svet Konglomerát indického miliardára Mukeša Ambaniho Reliance Industries kúpil podiel v indickej luxusnej hotelovej sieti Oberoi s cieľom znížiť svoju závislosť od produkcie ropy a ze

slovakia

left justify in out

img

Konglomerát indického miliardára Mukeša Ambaniho Reliance Industries kúpil podiel v indickej luxusnej hotelovej sieti Oberoi s cieľom znížiť svoju závislosť od produkcie ropy a zemného plynu. Práve energetický sektor urobil z Ambaniho najbohatšieho človeka v Ázii, do budúcnosti sa však chce zamerať aj na iné sektory, ktoré sľubujú rast.
      Akvizícia podielu v sieti Oberoi je už siedmou investíciou Ambaniho tento rok. Miliardár investoval viac než 1,2 miliardy USD (946,37 milióna eur) do telekomunikačnej spoločnosti a nákladnej leteckej spoločnosti a popritom oznámil plány na výstavbu nemocnice a univerzity v Bombaji.
      Reliance Industries, prevádzkovateľ najväčšieho rafinérskeho komplexu na svete, ale aj chemických a maloobchodných spoločností, zaplatí za 14,12-% podiel v spoločnosti EIH, ktorá prevádzkuje Oberoi a hotely Trident, 10,2 miliardy rupií (170,93 milióna eur). Súčasťou siete Oberoi je aj rovnomenný hotel v Bombaji, ktorý sa stal terčom teroristických útokov v novembri 2008.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies