Indické vojská zabili v Kašmíre nevinnú dôchodkyňu, Pakistan to vníma ako porušenie dohodnutého prímeria

NETKY.SK • 12 Január 2018, 10:30 • 2 min
Indické vojská zabili v Kašmíre nevinnú dôchodkyňu, Pakistan to vníma ako porušenie dohodnutého prímeria

ISLAMABAD - Indickí vojaci zaútočili vo štvrtok na dedinu Kot Kotera v spornom regióne Kašmír, pričom zabili 65-ročnú ženu.

slovakia

left justify in out

Pakistanské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo indického diplomata, aby v dôsledku posledného útoku vyhlásil protest. Naí Dillí sa k incidentu zatiaľ nevyjadrilo. Pakistan tvrdí, že India porušila dočasné prímerie v oblasti tento mesiac už 70 ráz. Obe krajiny sa pritom často navzájom obviňujú z porušenie prímeria.

Kašmír je rozdelený medzi Indiu a Pakistan, pričom oba štáty si robia nároky na celý himalájsky región. Od konca 80. rokov minulého storočia v oblasti bojujú povstalci za nezávislosť Kašmíru alebo za spojenie sa s Pakistanom. Mnoho tamojších obyvateľov pritom podporuje činnosť rebelov. India obviňuje Pakistan z ozbrojovania a trénovania povstalcov, Islamabad to však popiera. Od roku 1989 už v konflikte prišlo o život takmer 70-tisíc ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona