Indické úrady zadržali holuba s varovným listom adresovaným premiérovi Módímu

NETKY.SK • 5 Október 2016, 09:56 • 2 min
Indické úrady zadržali holuba s varovným listom adresovaným premiérovi Módímu

NAI DILLÍ - Indické úrady zadržiavajú holuba, ktorý priletel z Pakistanu do Indie s listom obsahujúcim varovania adresované indickému premiérovi Naréndrovi Módímu. Informovala o tom dnes francúzska spravodajská televízia BFMTV.

slovakia

left justify in out

Holuba chytila indická hliadka pri dedine Panthakot ležiacej v štáte Pandžáb, na západe hraničiaci s rovnomennou pakistanskou provinciou. Ide o lokalitu, kde sa v januári odohral útok na základňu indickej armády, pri ktorom zahynulo sedem indických vojakov.

 

Vták mal k nožičke pripevnený list s odkazom v jazyku urdu, podpísaný skupinou Laškare tajjaba, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za teroristické útoky v Bombaji v roku 2009. List obsahuje varovanie adresované indickému premiérovi. Píše sa v ňom, že "nie sme tí istí ľudia ako v roku 1971", čo je narážka na poslednú vojnu medzi Indiou a Pakistanom o Východný Pakistan, ktorý sa následne stal nezávislým Bangladéšom. "Teraz je každé dieťa (v Pakistane) pripravené poraziť Indiu," uvádza sa údajne v liste.

 

Kauzu s holubom berú indické úrady veľmi vážne a vyšetrujú ju ako pokus o špionáž. Holub zostane internovaný až do skončenia vyšetrovania.

Niekoľko podobných incidentov sa odohralo aj v minulosti. Najnovší sa však stal v čase mimoriadneho napätia vo vzťahoch oboch krajín, ktoré sa sporia o himalájsky región Kašmír.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies