Indické úrady siahli na privilégiá amerických diplomatov

NETKY.SK • 8 Január 2014, 17:41 • 2 min
Indické úrady siahli na privilégiá amerických diplomatov

NAÍ DILLÍ - India prijala ďalšie opatrenia na obmedzenie privilégií amerických diplomatov v Naí Dillí, uviedla v stredu indická tlačová agentúra The Press Trust of India.

slovakia

left justify in out

Autá diplomatov a ich rodinných príslušníkov nebudú mať pri nehode imunitu a ich vodiči sa budú za priestupky zodpovedať tak ako ostatní občania, ambasádu USA už nebudú chrániť indickí vojaci, americké veľvyslanectvo nebude môcť vykonávať žiadne komerčne aktivity ako doteraz. V priestoroch ambasády sa nachádza tenisový klub, bazény, reštaurácia a bar, ktoré navštevovali za poplatok diplomati a ich rodiny z ostatných veľvyslanectiev v indickom hlavnom meste, čo je odteraz zakázané.

Dôvodom je zatknutie 39-ročnej zástupkyne generálneho konzula Indickej republiky v New Yorku Devjani Chobragadeovej v polovici decembra. Úrady ju obvinili z falšovania vízových dokumentov chyžnej indického veľvyslanectva a neplatenie jej základnej mzdy. Chobragadeovú podrobili telesnej prehliadke pred tým, ako ju v putách odviezli do väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies