Indické sestričky, ktoré uviazli v Tikríte, sa vrátili do vlasti

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 15:10 • 2 min
Indické sestričky, ktoré uviazli v Tikríte, sa vrátili do vlasti

NAÍ DILLÍ - Viac než 40 indických zdravotných sestier, ktoré uviazli v oblasti obsadenej irackými extrémistami, priletelo dnes domov do južnej Indie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesť indických sestričiek zostalo v irackom Tikríte, ktorý obsadili sunnitskí islamisti, viac než týždeň. Indky boli následne presunuté do inej oblasti, taktiež ovládanej skupinou Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL). Napokon sa v noci nadnes dostali do Arbílu v irackom Kurdistane.
      

Lietadlo spoločnosti Air India, mimoriadne vypravené na žiadosť indickej vlády, po krátkej prestávke na doplnenie paliva v Bombaji pristálo na letisku v meste Koči v štáte Kérala, odkiaľ sestričky pochádzajú.
      

Na palube lietadla sa nachádzalo ďalších 76 Indov, ktorí sa k nim pridali v Arbíle, potvrdilo indické ministerstvo zahraničných vecí.                
      

Podľa AP zostáva nejasné, či indické sestričky zadržiavali militanti, alebo len uviazli na nimi ovládanom území. Indický rezort diplomacie nespresnil podrobnosti o tom, ako zabezpečil ich prevoz do vlasti.
     

Islamisti stále zadržiavajú 39 indických stavebných robotníkov, ktorých uniesli pred dvoma týždňami. Zadržiavaní robotníci sú však podľa indického ministerstva zahraničných vecí v poriadku.
      

V Iraku žije a pracuje približne 10.000 Indov, zhruba sto z nich sa nachádza v nebezpečných oblastiach.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies