Indické hlavné mesto Naí Dillí začalo obmedzovať počet áut, aby očistilo ovzdušie

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 15:04 • 2 min
Indické hlavné mesto Naí Dillí začalo obmedzovať počet áut, aby očistilo ovzdušie

NAÍ DILLÍ - Radnica v indickom Naí Dillí začala dnes druhé kolo dvojtýždňového obmedzenia áut, ktorého cieľom je zmierniť znečistenie ovzdušia. To totiž spôsobuje, že indická metropola je najviac znečisteným veľkomestom na svete. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival uviedol, že od dneška do 30. apríla sa osobné autá budú v jazde ulicami striedať podľa toho, či majú párne alebo nepárne číslo na štátnej poznávacej značke.

 

Podobné obmedzenia v januári viedli k značnému zníženiu stupňa znečistenia, pretože z mestských ciest zmizla vyše tretina z troch miliónov áut.

 

Výnimku majú vozidlá záchranných služieb, vodičky a dvojkolesové dopravné prostriedky.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vlani informovala, že indické hlavné mesto Naí Dillí malo v roku 2014 najhoršiu kvalitu vzduchu na svete, teda prekonalo aj čínsku metropolu Peking.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies