Indické banky pozastavujú bitcoinové burzové účty

NETKY.SK • 21 Január 2018, 13:01 • 2 min
Indické banky pozastavujú bitcoinové burzové účty

KALKATA – Bitcoinové burzy v Indii sú pod ťažkou paľbou, keďže mnohé z najväčších bánk v krajine pozastavili alebo výrazne obmedzili funkčnosť burzových účtov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štátna banka Indie (SBI), Axis Bank, HDFC Bank, ICICI Bank a Yes Bank prijali opatrenia voči burzám s kryptomenami, keď pristúpili k rušeniu účtov alebo výraznému obmedzeniu funkčnosti. Podľa miestnych správ je dôvodom riziko pochybných transakcií.

 

obrazok

 

K opatreniam prišlo po žiadosti advokáta Bivasa Chatterjeeho, ktorý v Kalkate nedávno podal žalobu vo verejnom záujme, aby sa zaviedli okamžité opatrenia proti Bitcoinu a iným kryptomenám. Okrem toho ministerstvo financií koncom minulého roka označilo Bitcoin ako Ponziho schému.

 

obrazok

 

Medzinárodné nálady voči Bitcoinu sa naďalej sprísňujú, keď aj tajomník ministerstva financií USA Steven Mnuchin uviedol, že krajiny skupiny G20 začnú spolupracovať na regulovaní Bitcoinu a ostatných kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies