Indická vládna strana obvinená z účasti na mega podvode s Bitcoinmi

NETKY.SK • 8 Júl 2018, 09:30 • 2 min
Indická vládna strana obvinená z účasti na mega podvode s Bitcoinmi

NAÍ DILLÍ – Politická strana Indický národný kongres (INC), ktorá je najväčšou v krajine, obvinila vládnu stranu Bharatiya Janta (BJP) z prania špinavých peňazí prostredníctvom Bitcoinu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Strana INC vo štvrtok obvinila vládnu stranu BJP, že v západnom štáte Gujurat zamieňa "špinavé peniaze" prostredníctvom Bitcoinu. Okrem toho strana INC vyzvala indický najvyšší súd, aby podrobne sledovala vyšetrovanie.

 

img

Shaktisinh Gohil

 

Podľa správ miestnych médií, líder strany INC Shaktisinh Gohil obvinil vedenie strany BJP, že sa podieľalo na praní špinavých peňazí prostredníctvom podvodu s Bitcoinmi. Výsledná suma by sa mala pohybovať v širokom rozmedzí od 727 miliónov USD až do 12,79 miliárd USD.

 

"Požadujeme nestranné vyšetrovanie tohto spletitého mega podvodu, monitorované Najvyšším súdom, aby pravda vyšla najavo," povedal Gohil novinárom.

 

img

 

Gohil ďalej uviedol, že niektorí vedúci predstavitelia BJP používali kryptomenu Bitcoin, aby dokázali previesť svoje špinavé peniaze na iných podnikateľov v krajine. Strana BJP však odmietla tieto tvrdenia a vyhlásila, že "oddelenie špinavých trikov" strany INC sa len snaží vyvolať zmätok a rozširovať klamstvá.

 

Hovorca strany BJP Anil Baluni vyhlásil, že strana INC v skutočnosti môže mať motív, aby obvinila vládnu stranu z prania špinavých peňazí. "Zaujímalo by ma, či sa strana INC v tomto prípade nesnaží niekomu pomôcť ako súčasť sprisahania," povedal Baluni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona