Indická vláda predstavila ambiciózny plán, proti koronavírusu chce zaočkovať 250 miliónov ľudí

NETKY.SK • 5 Október 2020, 07:23 • 2 min
Indická vláda predstavila ambiciózny plán, proti koronavírusu chce zaočkovať 250 miliónov ľudí

NAÍ DILLÍ - India plánuje do júla 2021 zaočkovať približne 250 miliónov svojich občanov novou vakcínou proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 5. septembra 8:37

Oznámilo to v nedeľu indické ministerstvo zdravotníctva, informuje agentúra DPA. Aby mohli v jednej z najľudnatejších krajín sveta zaočkovať 200 až 250 miliónov ľudí bude potrebných 400 až 500 miliónov dávok vakcíny.

 

img

 

K vakcíne sa primárne dostanú zdravotníci

Rezort zdravotníctva očakáva, že očkovacia kampaň v Indii bude ukončená do konca októbra. Za týmto účelom indická vláda vytvorila osobitnú komisiu, ktorá má vypracovať plán na distribúciu vakcíny a zároveň monitorovať jej prerozdelenie.

 

Medzi prvými budú zaočkovaní zdravotníci v tzv. "prvej línii" boja proti koronavírusu. Regionálne vlády majú teraz za úlohu spísať zoznamy zdravotného personálu vrátane lekárov, zdravotných sestier a záchranárov, ktorí majú dostať vakcínu.

 

img

 

V hre sú tri vakcíny

V Indii v súčasnosti testujú viacero kandidátov na vakcínu proti koronavírusu, ktoré sa nachádzajú v rôznych štádiách vývoja. Najmenej tri z nich sú v rozdielnych štádiách testovania na ľuďoch pričom dve vyvíjajú indické farmaceutické spoločnosti. Vývoj tretej vakcíny prebieha pod taktovkou anglickej Oxfordskej univerzity a nadnárodnej firmy AstraZeneca.

 

img

 

India sa aktuálne zaradila medzi krajiny s najvyšším počtom nakazených na nový koronavírus. Podľa oficiálnych údajov v Indii zaznamenali až 6,6 miliónov potvrdených prípadov a 102 685 tisíc úmrtí

 

Mohlo by vás zaujímať: Koronavírusom sa na svete nakazilo už viac ako 19 miliónov ľudí

 

Väčšina ľudí, ktorí ochorejú na COVID-19 má zväčša mierne až stredne závažné príznaky a zotaví sa bez osobitnej liečby. Za nedeľu (5. septembra) v krajine zaznamenali za jediný deň až 74 442 nových prípadov nákazy koronavírusom a ďalších 903 úmrtí na ochorenie COVID-19. 

 

India hlásila celosvetovo druhý najvyšší počet nakazených, po Spojených štátoch, ale jej denné počty nových infikovaných majú v súčasnosti klesajúci trend, hoci stále sú najvyššie na svete.

 

Počet aktívnych prípadov nákazy novám koronavírusom v krajine sa posledné dva týždne drží pod jedným miliónom. Miera uzdravených v Indii je 84 percent, čo je najviac na svete, pričom sa z nákazy koronavírusom dostalo už viac než 5,5 milióna ľudí, uvádza ministerstvo zdravotníctva.

 

img

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies