Indická vakcína Covaxin dosiahla účinnosť na úrovni takmer 80 percent. Dokáže však ľudí ochrániť aj pred delta variantom?

NETKY.SK • 3 Júl 2021, 16:45 • 2 min
Indická vakcína Covaxin dosiahla účinnosť na úrovni takmer 80 percent. Dokáže však ľudí ochrániť aj pred delta variantom?

NAÍ DILLÍ - Indická biotechnologická spoločnosť Bharat Biotech oznámila, že záverečné testy jej očkovacej látky Covaxin proti ochoreniu COVID-19 ukázali celkovú účinnosť na úrovni 77,8 percenta voči všetkým variantom koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Firma vo vyhlásení uviedla, že teraz diskutuje so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) o schválení vakcíny pre núdzové použitie.


Podľa biotechnologickej spoločnosti je jej očkovacia látka na 93,4 percenta účinná voči priebehu ochorenia s vážnymi príznakmi.

 

img

 

Údaje zo záverečných testov zároveň ukazujú, že vakcína na 65,2 percenta chráni aj pred delta variantom koronavírusu, ktorý prvýkrát identifikovali v Indii.

 

Na núdzové použitie vakcínu v Indii schválili ešte v januári. Zdravotníci však vtedy boli opatrní, pretože firma ešte nemala dostatok klinických testov.
 

Mohlo by vás zaujímať: India zaočkovala počas jedného dňa rekordných 8 miliónov ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona