Indická polícia zastrelila piatich väzňov vrátane podozrivého teroristu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 11:59 • 2 min
Indická polícia zastrelila piatich väzňov vrátane podozrivého teroristu

HAJDARÁBÁD - V meste Hajdarábád na juhu Indie zastrelili dnes policajti piatich väzňov vrátane muža obvineného z terorizmu. Pri incidente utrpel zranenia jeden policajt, informovala agentúra AP s odvolaním sa na indických predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

K dnešnej streľbe došlo po tom, ako sa väzni pokúsili utiecť z policajnej dodávky počas prevozu z mesta Varangál na súd v Hajdarábáde, metropole štátu Ándhrapradéš. Jeden z väzňov, podozrivý islamský radikál, požiadal pri opustenom areáli o zastavenie vozidla, aby mohol vykonať fyziologickú potrebu.

Keď vozidlo zastavilo, druhý väzeň "sa pokúsil vytrhnúť policajtovi zbraň a chcel utiecť", citovala policajného šéfa v indickom štáte Telangána agentúra AP.

 

"Polícia ich najskôr varovala, aby prestali a vzdali sa. Keď nepočúvli, začali policajti strieľať," dodal policajný šéf. Ku krvavému incidentu došlo dva dni po prestrelke, ktorá sa odohrala v tom istom indickom štáte medzi políciou a osobami podozrivými z terorizmu. O život vtedy prišli dve podozrivé osoby a jeden policajt.

 

Podozrivý terorista, zodpovedný za dnešnú streľbu, bol vo väzbe od júla 2010 a bol podozrivý z údajnej účasti na sérii útokov namierených voči policajtom. Tohto údajného člena zakázanej teroristickej organizácie Laškare tajjaba obvinili zo zabitia dvoch mužov zákona v Hajdarábáde a z dvoch bombových útokov, ku ktorým došlo v tomto meste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies