Indická polícia vypočúvala podozrivého kvôli tweetom podporujúcim Islamský štát

NETKY.SK • 13 December 2014, 09:02 • 2 min
Indická polícia vypočúvala podozrivého kvôli tweetom podporujúcim Islamský štát

BANGALÚR - Polícia v južnej Indii zadržala muža, ktorý je podľa nej prevádzkovateľom populárneho twitterového účtu podporujúceho extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Vysoký policajný predstaviteľ z Bangalúru, vystupujúci v anonymite, dnes podľa agentúry AP bez udania podrobností informoval, že kriminálka vypočúvala 24-ročného technického odborníka menom Mahdí Masrúr Bišvás. Nevedno však, či Bišvása vypočúvali pre to, že je len radovým priaznivcom Islamského štátu, alebo či sa zodpovedné úrady domnievajú, že má s touto džihádistickou militantnou organizáciou skutočné styky a je na ňu nejakým spôsobom napojený.

      

V piatok britská televízna stanica Channel 4 vo svojom spravodajstve oznámila, že identita proislamistického twitterového konta @shamiwitness je odhalená. Účet bol vymazaný, avšak Channel 4 opísala Bišvása ako jedného z najvplyvnejších podporovateľov Islamského štátu na Twitteri - mal totiž 17.000 nasledovníkov (followerov) a vyše dva milióny kliknutí mesačne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies