BRATISLAVA - Indická kuchyňa si získava stále viac a viac priaznivcov, ktorí dokážu oceniť jej špecifickú a nezameniteľnú chuť.
Indická kuchyňa je veľmi široký pojem. Obrovská krajina spája rôzne etniká aj náboženské skupiny, ktoré majú rôzne spôsoby spracovania jedla.
Prevažujú tu vegetariánske pokrmy, ale v niektorých častiach krajiny sa hojne využívajú ryby a morské plody alebo hydina.
Hlavnými surovinami sú ryža, obilniny, strukoviny, mliečne výrobky (jogurty, topené maslo ghí), zelenina a korenie.
Najčastejšou úpravou pokrmov v indickej kuchyni je pomalé varenie alebo dusenie na miernom ohni. Obľúbené je aj vyprážanie na panvici, grilovanie alebo pečenie v typickej hlinenej peci tandoor.
Indická kuchyňa sa nezaobíde bez výrazného korenia ako je cesnak, zázvor, rímska rasca, horčičné semienka, feungreek alebo kari.
Indovia tradične jedia pravou rukou, často za pomoci kúsku placky, ktorým si naberajú do úst polievku či omáčku.
Riad sa používa málo, namiesto tanierov sa často používajú banánové listy.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies