BRATISLAVA – Pre určité národy sú typické určité druhy korenia. Pre Indiu je to karí.
Suroviny pre 4 osoby:
0,5 kg kuracích pŕs (aj s kosťou a kožou), 1 cibuľu, 2 PL oleja, 3-4 strúčiky cesnaku, 100 g ryže, ½ ČL zázvoru, 3 PL karí korenia, soľ, mleté korenie, 1 paradajku, čerstvú petržlenovú vňať,
Príprava:
Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, zázvor, karí korenie, ryžu a spolu chvíľu opekáme. Vložíme kuracie prsia, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme, vývar rozmixujeme do hladka. Do polievky dáme nakrájané mäso, paradajku nakrájanú na malé kocky, dochutíme soľou, korením a necháme prejsť varom. Na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies