India výrazne zmiernila pravidlá pre zahraničných investorov

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 18:39 • 2 min
India výrazne zmiernila pravidlá pre zahraničných investorov

NAÍ DILLÍ - India oznámila radikálne zmeny pravidiel v oblasti zahraničných investícií, čo jej umožní zvýšiť priame zahraničné investície do viacerých sektorov hospodárstva, medzi nimi letectva, zbrojárskeho či farmaceutického priemyslu.

slovakia

left justify in out

Vláda si od tohto kroku sľubuje zrýchlenie ekonomického rastu a podporu pracovných miest. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

 

Reforma umožní zahraničným investorom úplnú kontrolu nad svojimi aktívami v zbrojárskom sektore, ako aj v oblasti civilného letectva. Zároveň zlepšuje podmienky pre investície vo farmaceutickom sektore a maloobchode. Napríklad firmy ako americká spoločnosť Apple už budú môcť mať v Indii vlastné predajne, čo doteraz nebolo možné.

 

Podľa indického premiéra Naréndru Módího zmeny, ktoré otvoria kľúčové sektory ekonomiky zahraničným investorom, povedú k rýchlejšiemu rozvoju infraštruktúry a zlepšeniu tvorby pracovných miest. Najnovší krok predstavuje druhú významnú sériu reforiem na podporu priamych zahraničných investícií zo strany premiéra Módího, ktorý do úradu nastúpil pred dvomi rokmi. Post predsedu vlády získal práve vďaka prísľubu ekonomických reforiem. Indický trh považujú viacerí investori za atraktívny, no odrádzala ich rozsiahla byrokracia a viaceré obmedzenia pre zahraničné investície.

 

Už minulý rok ale v rámci prvých reforiem vláda v niektorých sektoroch zmiernila podmienky pre zahraničných investorov. Výsledkom bolo zvýšenie objemu priamych zahraničných investícií v Indii vo fiškálnom roku 2015/2016 na 55,46 miliardy USD (48,94 miliardy eur), čo bolo historické maximum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies