India vyhlásila v niektorých častiach nepokojného Kašmíru zákaz vychádzania

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 11:53 • 2 min
India vyhlásila v niektorých častiach nepokojného Kašmíru zákaz vychádzania

ŠRÍNAGAR - Indická vláda vyhlásila prísny zákaz vychádzania v niektorých častiach Indiou kontrolovaného Kašmíru po tom, čo indickí vojaci zabili významného povstaleckého veliteľa operujúceho na tomto spornom území.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra AP.

 

Vo vyľudnených uliciach kašmírskeho hlavného mesta Šrínagar, ako aj v niekoľkých ďalších mestách patrolovali dnes ozbrojení príslušníci polície a polovojenských oddielov a v snahe zamedziť ďalším protiindickým protestom dohliadali, aby miestne obyvateľstvo zostalo doma a nevychádzalo na ulicu, opisuje situáciu agentúra AP.

 

K hromadným protestom obyvateľov sporného himalájskeho regiónu Kašmír, o ktorý sa medzi sebou administratívne hádajú India s Pakistanom, došlo v sobotu po tom, čo indické bezpečnostné jednotky zastrelili osem vzbúrencov.

 

Medzi zabitými bol aj dôležitý veliteľ propakistanskej skupiny Hizbul mudžáhidín (Strana svätých bojovníkov). Túto organizáciu považujú za teroristickú okrem Indie aj Spojené štáty a Európska únia.

 

Kašmír je rozdelený medzi Indiu a Pakistan, ale obe krajiny si robia nárok na celý tento región. K cezhraničným prestrelkám a ozbrojeným konfliktom v oblasti dochádza preto pomerne často.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies