India v roku 2017 preskočí USA ako druhý najväčší trh smartfónov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 11:53 • 2 min
India v roku 2017 preskočí USA ako druhý najväčší trh smartfónov

NAÍ DILLÍ - Indický trh smartfónov patrí medzi najrýchlejšie rozvíjajúce sa trhy sveta. Podľa štúdie Morgan Stanley by už v roku 2017 mohol prekonať USA a stať sa druhým najväčším trhom smartfónov na svete. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Najväčší, až štvrtinový podiel, na tomto raste má segment lacných telefónov. Väčšina zo zhruba 100 miliónov predaných smartfónov vlani stála konečných odberateľov menej než 100 eur za kus.

 

India zároveň patrí ku krajinám s veľmi prísnymi pravidlami. Úrady uprednostňujú firmy, ktoré telefóny vyrábajú v Indii. Minimálne 30 % predávaných produktov alebo ich komponentov sa musí vyrábať v Indii, i keď aj tu platí, že dobré kontakty s vládou uľahčujú získanie výnimky.

 

Na dovážané prístroje platí paušálne clo 12 %. Použité alebo renovované telefóny sa podľa zákona vôbec nesmú predávať, žiadny z komponentov ľubovoľného elektronického zariadenia nesmie mať za sebou viac než 20 % životného cyklu. Akúkoľvek výnimku musí schváliť priamo vláda. Prísne pravidlá sa týkajú aj priameho predaja mobilov vo vlastných obchodoch bez sprostredkovateľského malopredajcu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies